Avbytare: Jocke, Glenn, Dick, Mats, Micke (samtliga spelade)

Målskytt: Kristoffer Ottosson Se skytteligan>>

Kristoffer "Stoffe" Ottosson
Hannes de Richelieu
Dagens bolljury: Jörgen Thulin

Rapport:
Önneköp åkte på en klassisk femetta denna ljumma augustikväll på Gyavallen. Stehag var värda segern även om segern blev något mål för stor i förhållande till spelet på plan.

Stehag inledde matchen klart vassast och satte upp ett oerhört högt tempo i matchens första tjugo minuter. Under denna period fick ÖIF mest jaga boll. Dock ändrades matchbilden totalt efter dessa tjugo minuter. Återstoden av halvleken var helt och hållet vår, chanserna radades upp på löpande band och hemmalaget fick knappt låna bollen. Därför kom det som en total kalldusch när Stehag tog ledningen med 1-0 efter 34 minuters spel med ett distansskott som touchade en av våra spelare och ställde Daniel i målet.

Vi repade dock mod omgående och fem minuter senare kvitterade Kristoffer Ottosson till 1-1, läckert framspelad av Jonas Nilsson. Men säg den glädje som varar… efter 41 minuters spel får Stehag en frispark som lyras in i vårt straffområde och efter en grov markeringsmiss är ställningen 2-1. Detta psykologiskt jobbiga mål var tungt då detta också föll i vår spelmässigt fina period samt precis före halvtidsvilan.

Andra halvlek ägdes dock av Stehags AIF. Visserligen skapade vi en del chanser, men den mesta tiden gick åt att jaga boll eftersom hemmalagets bollinnehav var stort i denna halvlek. Dock stod vi upp bra och krigade väl matchen igenom.

Ett tungt mål föll i minut 54, ett självmål av den högre skolan. Hur det gick till och vem som gjorde det vill jag inte skriva eftersom jag kan riskera extra löppass från vår tränare Kenneth Kronbäck på kommande träningar. 3-1 blev i alla fall facit.
4-1 föll i minut 68 och 5-1 i minut 86. Luften hade då gått ur oss och båda målen tillkom efter frilägen. Visserligen föregicks 5-1 av en solklar hög spark, men denna domare blundade för 99% av alla Stehags förseelser medan han hittade förseelser för ÖIF som inte fanns.

Det var absolut inte domarens fel på något sätt att vi inte var nära poäng i denna match, men det finns gränser på hur dålig man kan vara. Hade jag varit i domarens kläder hade jag bränt domardressen när jag kom hem, gett domarlicensen till min hund att tugga på och satt mig i Tykarpsgrottan och rannsakat mig själv och kommit ut igen år 2014 för att ta nya tag.

Sammanfattningsvis så gjorde vi en ok match. Vi har gjort betydligt bättre matcher, men också betydligt sämre matcher. Stehag borta är ju inte seriens lättaste match. I mina ögon är de seriens bästa lag.

Bäst i dagens Önneköp var slitvargen på mittfältet, Robin de Richelieu. Även Kristoffer Ottosson, Hannes de Richelieu, Jonas Nilsson och Magnus ”Kogaren” Nilsson förtjänar en blomma på sina kavajslag.

Nu är det bara att ta nya tag kommande fredag då GOF kommer på besök på Björkvallen.

(Rapporten är skriven av Jörgen Thulin, 8 augusti 2008)